torstai 18. toukokuuta 2017

Puusuoja

Puusuojissa on pari niksiä. Suoja pitää saada paikalleen, usein yksin (ainakin omalla erakkotyylilläni harrastaessa), se pitää saada pysymään paikallaan ja - jälkimmäisen kohdan alatapauksena - slingi, köysi tai kuormaliina jolta puu suojataan, on saatava pysymään paikallaan suhteessa suojaan. Parhaimmillaan suoja pitää ankkurimateriaalin hollilla kiristämiseen asti.

No, tämmösen keksin!

Paksun puun tapauksessa on mukava ripustaa ankkuriliina suojan yläreunaan, esimerkiksi sopivalla narulenkillä. Leivonpää toimii sekä suojan että liinan päässä. Sitten vain kävellään liinan kanssa puun ympäri ja yhtään ähkimättä laitetaan ankkuri kasaan. Toiselle puolelle toki samanlainen naru, niin ankkuri odottaa kiltisti kiristämistä.


Ohuemman puun kohdalla säädetään. Suojahan on siis eteismattoa, jota sain rautakaupan jämäpaloista muutamalla eurolla. Tein suikaleen reunaan parin sentin halkaisijaisia reikiä ja pujotin retkeilykäyttöön tarkoitetun kiinnityshihnan paikalleen. Hihnaa on tietysti otettava liioista rei'istä pois, jos suoja ylettää yli kokonaisen kierroksen puun ympäri.

Ai ai, kivasti pysyy.
Tälleen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti